Hoppa till innehåll

Vill du vara med i en studie som samlar in information om olyckor i trafiken?

  • av

Lunds Universitet genomför en studie om olyckor som drabbar gående, cyklister och mopedister inom ramen för ett europeiskt forskningsprojekt InDeV – In-depth Understanding of Accident Causation for Vulnerable Road Users. Projektet pågår under perioden 2015-05-01 – 2018-04-30.

Syftet med studien är att ta fram bättre kunskap kring olyckor där gående, cyklister och mopedåkare är inblandade. Studien genomförs med hjälp av en smartphone app där du kan registrera om du råkar ut för en olycka som fotgängare, cyklist eller mopedförare under tiden för projektet. En gång i månaden får du ett meddelande på din smartphone för att redovisa om du har haft några trafikolyckor under den senaste månaden.

Mer information om studien och anmälan hittar du här.

Studien leds av András Várhelyi, professor vid institutionen för Teknik och Samhälle vid Lunds Universitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *